Juriu Gala 2013

Descriere membrii  juriului  Galei Femeilor Rome 2013

Rodica Bârlanescu – Responsabilă cu drepturile omului in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti. Manifestă un interes deosebit faţă de situaţia romilor, cu precădere asupra participării tinerilor romi în  învăţământul superior.

Dezideriu Gergely- Director Executiv în carul European Roma Rights Centre. A fost membru în colegiul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a servit ca un avocat privat și membru al Baroului București și a fost șef al Departamentului pentru Drepturile Omului din organizație non-guvernamentală Romani CRISS – Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii din București, unde a fost implicat într-un număr de proiecte cu accent pe drepturile romilor, atât în România cât și în alte țări europene.
www.errc.org

Daniela Dragne-Consilier Local, Consiliul Local Sector 3 Bucuresti

Anton Gina- Inspectoare scolara pe problemele romilor la Inspectoratul Scolar Judetean Braila şi premiată în 2012 la cea de-a doua editie a Galei Femeilor Rome la secţiunea “Educaţie – Inspector Şcolar”. “Ea a reuşit ca în 12 ani să ajungă profesoară, să influenţeze destinele copiilor cu care a lucrat. Şi-a propus atunci ca toate activităţile sale să meargă în două direcţii: creşterea stimei de sine a tinerilor romi şi încurajarea femeilor rome de a avea puterea necesară pentru a-şi depăşi statutul social şi a-şi crea propria personalitate.”

Loredana Dumitru-  jurnalistă Antena 3. A fost prezentatoarea emisiunii “Rom european” la TVR Romania singura producţie de televiziune care pune sub lupă problemele acestora – de la educaţie, integrare socială şi stil de viaţă, până la drepturi şi obligaţii, politici publice – reflectând, în acelaşi timp, tradiţiile şi evenimentele din comunităţile rome. În 2011 a fost premiată la prima ediţie a Galei Femeilor Rome pentru tânără jurnalistă.

Nicolae Gheorghe- activist rom, figură marcantă şi unul dintre părinţii fondatori ai segmentului societăţii civile dedicat problematicii rome.

Oana Băluţă – Preşedintă Centrul Filia.  Domeniile sale  de interes sunt: participarea si reprezentarea politica a intereselor de gen/a intereselor femeilor, armonizarea vietii de familie cu cariera, violenta impotriva femeilor. Câştigătoare la Gala Femeia Anului 2012 pentru promovarea şi apărarea drepturilor femeilor .
www.centrulfilia.ro

Leave a Reply


Cea mai populara femeie roma !

  • (62%, 405 Votes)
  • (30%, 197 Votes)
  • (8%, 48 Votes)

Total Voters: 650

Loading ... Loading ...